Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δικαιώνει τη Δ.Ε.Υ.Α.ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δικαιώνει τη Δ.Ε.Υ.Α.ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κύριο

14 Μαϊος 2022 | Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Διαβάστηκε 391 φορές.

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Η ΔΕΥΑΝ τα τελευταία δύο έτη σύρεται αναίτια σε μία δικαστική διαμάχη με την Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ απόρροια μία εξοφλημένης απαίτησης της δεύτερης που καταχρηστικά προσπαθεί να εισπράξει δις από την δημοτική μας επιχείρηση.
Από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό με αίσθημα ευθύνης διατυμπανίζαμε με κάθε τρόπο ότι αυτή η απαίτηση έχει ήδη εξοφληθεί.
Επιλέξαμε τον δρόμο των τεκμηριωμένων απαντήσεων και την ορθή διαδικασία και όχι το δρόμο των εντυπώσεων .

Την Τρίτη 03/05/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 27972 ήρθε η απάντηση από την ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Τ.Α στο ερώτημά μας :

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Σας παραθέτουμε την απάντηση αυτούσια όπως την προσκομίσαμε και στο αρμόδιο δικαστήριο.
«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
Με τις διατάξεις όπως παρατίθενται στις παρακάτω φωτογραφίες πληρώθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. ποσό ύψους 6.992.163,20€.
Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι εφόσον μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ που απορρέει από την αριθμ. 129/29-10-2020 διαταγή πληρωμής αφορά σε υποχρέωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου λόγω συν διαχείρισης της Βιολογικής Μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αυτή έχει εξοφληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών. »

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Μ. ΝΙΚΟΥ

Η απάντηση αυτή από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου σε συνδυασμό με την γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου του Κου Ζυγούρη (Δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί όλες τίς Δ.Ε.Υ.Α.) η οποία γνωμοδοτεί στο ίδιο ακριβώς πνεύμα όπως επίσης και η εταιρία ορκωτών λογιστών UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε. στην έκθεση της, η οποία και αυτή έχει κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, γνωμοδοτεί για το αυτονόητο και υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε την υπόθεση, σοβαρά και τεκμηριωμένα.

Σκοπός μας από την πρώτη στιγμή ήταν να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία και τα χρήματα των δημοτών μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις προτροπές των λίγων που ζητούσαν να πληρώσουμε πάλι.
Τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί αρμοδίως από την Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να πράξει τα δέοντα όσον αφορά την λογιστική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει ως διαχειρίστρια του κοινού βιολογικού και να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της.

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ deyan

Διαβάστε εδώ την απάντηση

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 12:07