Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Κρήνες του Ναυπλίου»

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Κρήνες του Ναυπλίου»

Εκτύπωση E-mail

Το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Οι κρήνες του Ναυπλίου", μοναδικού εγχειρήματος,έκδοσης της Δημοτικής Επιχείρησης και Αποχέτευσης Ναυπλιέων (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.). "Η ύδρευση της πόλης μέσα από την ιστορία των οθωμανικών κρηνών". Τρεις ομιλητές και ένα θεατρικό δρώμενο έδωσαν στην παρουσίαση του βιβλίου μία ξεχωριστή διάσταση.

Ο Γιώργος Καχριμάνης, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. αναφέρθηκε στις ανάγκες και τις προσπάθειες της πόλης για επάρκεια και αυτονομία σε πόσιμο νερό σε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζει πληθυσμούς και κοινωνίες.

Ο Γιώργος Κόνδης, συνέδεσε τις κοινωνίες με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις πηγές νερού οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες των πληθυσμών για επιβίωση, ανάπτυξη σχέσεων και επικοινωνίας.

Ο Τόλης Κοΐνης, με εκτενή αναφορά στην Ιστορία της πόλης του Ναυπλίου αναφέρθηκε στη δημιουργία των κρηνών κατά τις περιόδους ξενοκρατίας του Ναυπλίου.

Τέλος, η Αγγελική Τσάκωνα και οι Κατερίνα και Αντώνης Σιούτος με ένα θεατρικό δρώμενο έκλεισαν την εκδήλωση με σημαντικά μηνύματα για το αγαθό που ονομάζεται "νερό".

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 14:24

Copyright © 2017 - Δ.Ε.Υ.Α.Ν. | Κατασκευή ιστοσελίδας: Kinisis Web & Tourism